WERKWIJZE

Gedetailleerde uitleg over de nagenoeg onbeperkte mogelijkheden van Novawall® wordt bij voorkeur vooraf, persoonlijk gegeven. Novawall® is in de basis geen kant en klaar product maar wordt vaak in het werk geïnstalleerd. Het in de werkplaats maken (prefab) van akoestische separatieschermen die regelmatig in kantoortuinen worden toegepast, behoort tevens tot de mogelijkheden. Installatie op gebogen wanden (hol of bol) en met ronde vormen behoort tot de mogelijkheden.

Aan het ontwerp kan een akoestisch advies ten grondslag liggen. Door een advies in te winnen is de opdrachtgever er zeker van, dat aan de wens om in de werkomgeving de akoestiek te verbeteren, wordt voldaan. Het bestek, de werkomschrijving en tekeningen zijn de richtlijnen op basis waarvan een offerte kan worden uitgebracht.

Er kan op alle soorten wanden worden geïnstalleerd (gipskarton, hout, steenachtig) echter soms wel met de nodige maatregelen en aanvullingen. De minimale plaatdikte is 10 mm (in gips of hout) en op een stenen wand moeten MDF stroken worden aangebracht van 10 mm.