logo_black

Wij leveren en installeren zoals onze naam al aangeeft het wereldwijd gebruikte Novawall ® systeem, de standaard in akoestische wand en plafond bespanningen. Ons bedrijf is gestart in 2001 als distributeur / installateur exclusief voor de Benelux, inmiddels zijn wij exclusief vertegenwoordiger voor bijna heel Europa en Rusland behoudens Groot Brittannië.

Novawall® is een akoestisch bekledingssysteem voor wanden en plafonds. Het systeem biedt een grote verscheidenheid aan nieuwe mogelijkheden op het gebied van interieurontwerp. Eenvoudig, maar met bijzonder effectieve, esthetische oplossingen en toepasbaar in diverse ruimten. Groot voordeel is, dat door de uitstekende geluid absorptiewaarde van de toegepaste materialen, de ruimteakoestiek aanzienlijk verbetert.

 

Wij leveren en installeren buiten Novawall® alle voorkomende akoestische systemen om u hiermee een totaal oplossing te bieden zowel qua absorptie als qua reflectie.

 

Wij leveren en installeren o.a. ook :

 

  • Antisone®,
  • TopAkustik®,
  • Obersound®,
  • ProAkustik®,
  • Nevima® sporthal systeem etc. etc.

 

Tevens hebben wij ook een breed scala aan prefab panelen die wij in eigen fabriek produceren, hier bij hebben wij een groot aantal standaard maten en kan elke soort van maatwerk geproduceerd worden.

 

Omdat wij een eigen fabriek hebben kunnen wij ook specials maken en bespoke Akoestische meubels en bekledingen produceren, soms eigen ontwerpen en soms ontwerpen van anderen, zoals o.a. Lampen, telefoon Cabines, bureau dividers, Room dividers etc. etc.

Kwaliteitsgarantie

Novawall® wordt verkocht en vervaardigd door een netwerk van internationaal opererende zelfstandige ondernemingen die met zorg zijn geselecteerd door Novawall® Systems Inc. en derhalve een kwaliteitsproduct leveren dat door specialisten wordt geïnstalleerd. Met de beschikbare akoestische meetrapporten en in samenwerking met een akoestisch ingenieursbureau is men zeker van het beoogde resultaat; een aanzienlijke verbetering van de ruimte-akoestiek waardoor nagalm tot het verleden behoort.

Creatieve mogelijkheden

Het Novawall® systeem geeft de architect, ontwerper en interieurinrichter alle ruimte voor creatieve vrijheid. Bijna alle ontwerpen kunnen in de praktijk worden uitgevoerd of het nu gaat om ronde vormen of ingewikkelde patronen. Mede door het ruime aanbod van geschikte stoffen en de variëteit in toepassingen, zijn de mogelijkheden talloos. De gepatenteerde Novawall® bevestigingsstrip zorgt ervoor dat panelen strak aansluiten en patronen voor het oog nagenoeg naadloos doorlopen. Hiermee is het systeem geschikt voor gedetailleerde rasterverdeling en complexe foto’s of afbeeldingen.

Op locatie vervaardigd

Novawall® is in basis geen kant en klaar product. Het Novawall® systeem wordt in principe ´custom made´ en op locatie geïnstalleerd. Deze werkwijze zorgt ervoor dat alle panelen altijd exact passend kunnen worden geplaatst. De Novawall® installateur kan aan de slag zodra de geselecteerde bekledingsstof beschikbaar is. Voorts kunnen Schakelmateriaal, verlichting, speakersystemen en platte beeldschermen perfect in het systeem worden geïntegreerd. Ook kan een Foto of Print geselecteerd worden waardoor de wandbespanning een geheel eigen karakter aan een ruimte geeft bovenop de aanzienlijke akoestische verbetering die gehaald wordt.

Prefab wandpanelen

Als verbetering van de ruimte akoestiek is gewenst maar de mogelijkheid om een volledige wand te bekleden ontbreekt kan worden gekozen voor prefab panelen. Deze panelen worden in onze fabriek vervaardigd en hebben een totale dikte van 30 tot 35 mm. Ze worden standaard uitgerust met een afwerking van Camira Fabrics in de uitvoering Xtreme plus , als alternatief kan er een afwerking worden gekozen van Creation Baumann in de uitvoering Umbria III. Om het geheel volledig te personaliseren kan een foto / schilderij digitaal geprint worden waardoor het paneel een echte fotoposter of schilderij uitstraling krijgt. De panelen worden geleverd met haaklatten om ze aan de wand te hangen.

Eenvoudig onderhoud en levensduur

Novawall® is eenvoudig te onderhouden. Regelmatig stofzuigen houdt de stof in goede conditie en zorgt er voor dat de geluidsabsorptie optimaal blijft. De bekledingsstof kan eenvoudig worden vervangen zonder dat het akoestische materiaal en de bevestigingsstrips verwijderd hoeven te worden. Hierdoor worden hoge kosten voorkomen die vaak worden geassocieerd met gestoffeerde wandpanelen. Novawall® heeft een bijzonder lange levensduur. Desgewenst kan een onderhoudsovereenkomst worden afgesloten. Dit verlengt de levensduur van het systeem.